Tuesday, 7 June 2011

latihan Industri (zzzz)

sekarang aku tengah LI... atw name omputihnya..."Latihan industri"... aku li kat pasir gudang.. name kilangku diberi name core pax (M) sdn bhd... kilang wat wat paper bag... mule2 aku ingt wat paper bag kecik2 je cam beg kentang macD tu.. rupenyer besar2... haha masuk aku pun... er... boleh... penat gak r aku bekerja keras... aku dimasukkan ke bahagian maintenance... peh... penat giler... machine da r asyik rosak je... hari2 pegang spanar, srew, myk gris, glove, and tidak dilupakan... tasbih di kocek..... aku blaja byk bnde giler kat cni... thks to abg din iatu orng yang aku sntiase follow... kalo die ngular.. aku pun ngular la... haha badan die besar gak... berisi.. tpi taf... aku asyik ekot die kemana saje die gi,... smpi orng ckap... aku da cam adik die... hakhakhaktuii...

tpi... mggu 2nd aritu.. aku da ditimpa kecederaan.. haha hari isnin... time aku tgah dduk2... pasang2 srew.... aku gune spanar... da ketat sume... ok r... ha... pastu aku welding besi... besi ni patah... da siap... ha... bukan time ni aku cedera... keesokannya... selasa... aku ngn abg din tgah potong2 rak@rangka besi kat belakng.. kat stor... then pas da potong2... aku tukar mata grinder tu... brhampiran rak besi tu... tiba2... rak tu jatuh mengelongsor lalu terhempap jari aku... perghh... terkoyak kulit... wakakaka ei ei... haha then trus gi klinik.. nsib baek x kne jait.. hakhakhak die just koyakkan agi skit kulit aku... then potong gtu je.. (xguna pnyer doktor) haha aku dberi mc sehari... sronok duk umah.. haha

then.. semalam accident gak... bkn accdent pe... just trcekik tulang... hahaha rase cam da belubang je peti suare dan halkum aku... nsib baek brjaya dikeluarkan..dengan memuntahkan kembali ape yg telah ku makan... pnjg o tulang... nasib baek x tertelan... kalo tulang tu tercucuk jantung aku cmne... tercucuk usus..?? tercucuk ginjal aku..?? fuh.. nasib baek..  hahaha wehhh... penat r taip blog... hahaha (hari first je semangat)

bye~~

1 comment: