Monday, 13 June 2011

PraCtriCal sTory

Kbanyakan dak2 U skunk tgh practikal... ataw dlm bahasa melayu orng pnggil practical training... Aku li kat pasir gudang yg name nyer Core Pax Sdn Bhd... kilang ni kilang jepun... bos2 sume orng jepun... so... xpat r aku nak paw diorng macD sebab aku xtau macD dlm perkataan jepun ape.... so... xblh nak ajak diorng... hakhak

Kilang aku wat paper bag... aku kerja bwah maintenence... sgt best r... byk bnde2 bru aku blaja,. lagi2 tntng bidng2 mekanik @ mekanikal + elektikal... lpas maintenence... aku akan masuk ke bidang quality lak... sbb2 defect, quality beg, cara atasi dan sebagainyer... aku nak rase semua... huhu byk tul mesin rosak kat kilng tu... rosak kecik2... besar2... haha aku sgaja plih kilang manufcturing... sbb aku nak wat psm aku kat ctu.. alhmdllah la... nmpak gak skit2 ape nak wat... thks tu abg Din yg byk beri aku idea and guide aku... die mmg power + expert + skillfull..... aku xleh nak kutuk2 geng2 orng tempat aku keje yg laen... kang dirng bace.... kecik ati diorng.... hahahha

aku malas nak story byk2.... nnti laptop aku mati... sia2 je ape aku taip... laptop aku gak yg kne hentak kang.... haha saje bosan2 tulis2.... sory r kalo tulisan aku dlm ni buruk....


PeMandaNgan drI AtaS

C0nt0h paper beg nyer

er.... bukan aku tu... gemuk sgt tu..

PrOseS pErtAma
pAnjAt-pAnjAt nateY ni..
 
hA... tEmpaT aku mElePak... HahA
teMpat KerjA-kErja mErePek
bErkuNci tu biLik ku...
TimE ni mcHine bRakedoWn... rEpaiR tiMe....

KecEderAan.... hahaha siap gI klinik owo.... Dr. bgi  MC owo...... s0b S0b (nasib baek x kene jait)

aDe aGi gmbr... mlAs nak ambik byk2.. haha kilang x fully machine wat... ade operator gak... diorng monitor r... and kat sebelah sane... ade kawasan packaging... mengam... menbungkus.... dan sebagainya yg dilakukukan oleh orang2.... haha 

BerGitu la citer kawey.... pEnat gak keje ni... hakhak... tpi... mcm2 aku pelajari di sini.. huhu termasuklah cara kite bekerja dgn orang... so.... blaja rajin2....!!!!!! (kecuali aku)

4 comments:

  1. hai ketua sejati bhgian jb! haha..

    ReplyDelete
  2. ganas keja kau, sampai injured2.
    XD

    ReplyDelete
  3. nadia : haha hoi hoi....
    kecil : haha ganaz tak ganaz sgt la... cam gsok kuku kaki jari rimau je...

    ReplyDelete